SUKCES RODZINNEJ FIRMY ZE SŁOPNIC!
Treść
W sobotę, 13 lipca, na Deptaku w Krynicy-Zdrój odbył się finał konkursu Festiwalu Drobiowych Smaków „#mitosmakuje”. To konkurs, stwarzający wyjątkową okazję dla kucharzy, którzy prócz tego, że mogli podzielić się swoją pasją, kreatywnością i mistrzostwem przed szeroką publicznością, mieli szansę wygrać również staż u Karola Okrasy. Konkurs rozgrywany był w trzech etapach, a w finale pięknie i przede wszystkim smacznie zaprezentowała się rodzinna firma ze Słopnic. Dom Weselny „LIS” na czele z szefową kuchni Bogusławą Wojcieszak oraz Klaudią Klimek, wywalczył nagrodę główną, którą jest prestiżowy staż w restauracji Platter by Karola Okrasa.
Jak podkreślają organizatorzy konkursu, potrawy ocenianie były przede wszystkim pod kątem oryginalności, potencjału wprowadzenia dania do menu restauracji oraz wykorzystania różnorodnych rodzajów mięs drobiowych, a finałowe dania okazały się być bezkonkurencyjne.
Serdecznie gratulujemy! Życzymy dalszego, dynamicznego rozwoju oraz wielu zawodowych sukcesów na kolejne lata.
Żródło fot.: Archiwum prywatne Dom Weselny „LIS”